Docent tekenen / handvaardigheid

Gepubliceerd op: 22 december 2023

Kun jij met passie onze leerlingen meenemen in de wereld van kunst, tekenen en handvaardigheid? Besteed jij alle aandacht aan de persoonlijke beeldende ontwikkeling van elke individuele leerling? Is er bij jou in de lessen plaats voor zowel praktische- als theoretische opdrachten en presentaties?

Wij zoeken
Jij houdt van kunstzinnige uitdagingen en bent dé aangewezen persoon om onze leerlingen wegwijs te maken in de wereld van het creëren van mooie kunstwerken met de eigen hand. Wij zijn voor het Dendron College op zoek naar docent Tekenen en Handvaardigheid. Jij verzorgt zowel theorie- en praktijklessen waarbij je de creativiteit van elke leerling prikkelt en hen begeleidt in hun creatieve proces. Je weet de verschillende behoeften van jouw leerlingen te onderscheiden en houdt rekening met hun eigen talenten. Tegelijkertijd stimuleer jij jouw leerlingen om deze talenten verder te ontdekken en ontplooien. Je bent creatief in doen en denken, initiatiefrijk en bereid om te experimenteren als het gaat om vakinhoud. Je bent een enthousiaste docent, maar tegelijkertijd ook een prettige collega om mee samen te werken. Je draagt op een constructieve manier jouw steentje bij binnen je team, de sectie en de organisatie als geheel. Je kijkt niet alleen binnen de school, maar ook daarbuiten en zoekt samenwerking met regionale partners om ook voor jouw vakgebied het ‘buitenschools leren’ in te kunnen zetten.

Wij vragen

  • Een enthousiaste docent die het als een uitdaging ziet om leerlingen te binden en te boeien voor de kunstvakken;
  • Ervaring in het geven van lessen in het vak Tekenen en Handvaardigheid;
  • Iemand die het leuk vindt om te werken met jongeren tussen de 12 en 18 jaar en hen door een oprechte nieuwsgierige houding weet te motiveren en te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen;
  • Je bent creatief en ook vakinhoudelijk, pedagogisch en didactisch sterk;
  • Een tweedegraads onderwijsbevoegdheid in het vak Tekenen en Handvaardigheid;
  • Gerichtheid op een brede samenwerking binnen de sectie Kunst maar bent daarnaast ook flexibel, zelfstandig en ondernemend.
  • Bekendheid met regionale mogelijkheden om voor de sectie Kunst het ‘buitenschools leren’ te stimuleren.

Meer informatie

Solliciteer nu

Stichting Limburgs Voortgezet onderwijs, kort LVO, is een van de grootste onderwijsbesturen van Nederland. 25 scholen voor voortgezet onderwijs in de provincie Limburg vallen onder...

Bekijk bedrijf